piątek, 7 września 2012

Muffinki jabłkowe z cynamonem


Wilgotne i smakowite:) a do ich wykonania nie potrzebujesz miksera.

Składniki:
  • 2 szklanki mąki;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 3/4 szklanki cukru;
  • 1 szklanka mleka;
  • 2 jajka;
  • 2 jabłka;
  • 1/2 szklanki oleju;
  • płaska łyżeczka cynamonu.
Wykonanie:
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajka, starte jabłka i olej. Połącz dwie masy i przełóż do foremek. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu i wystygnięciu muffinek udekoruj je lukrem lub cukrem pudrem.


Przepis bierze udział w akcji:

6 komentarzy:

  1. Rewelacyjne! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm...ciekawe jak wyjdom już sie biore do roboty

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczne,polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Polecam na urodzinach schodziły lepiej niż ciasto mojej mamy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super :) naprawdę smaczne mufinki

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)