Tort zrobiłam na swoje urodziny:) smak mięty jest bardzo delikatny, więc bez obaw;)
Składniki:
- 3 okrągłe biszkopty;
- 0,5 litra kremówki;
- 4 łyżki cukru pudru;
- 2 śmietan-fixy;
- 2 miętowe czekolady;
- 1/2 szklanki wywaru z miętowej herbaty.
Wykonanie:
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę przelać do miski, wsypać 2 czubate łyżki cukru pudru, dodać połowę schłodzonej kremówki i 1 śmietan-fix. Miksować. Osłodzoną herbatą nasączyć biszkopty. Wyłożyć miętową masę na jeden biszkopt, przykryć drugim. Drugą połowę śmietany zmiksować z dwiema łyżkami cukru pudru i śmietan-fixem. Wyłożyć na tort, ale zostawić trochę do dekoracji. Przykryć ostatnim biszkoptem i udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)