poniedziałek, 3 września 2012

Muffinki z nutellą



Najłatwiejsze i najszybsze do zrobienia muffinki pod słońcem;) Wystarczy 10 minut i muffinki już w piekarniku. Nutella po upieczeniu jest krucha i smaczniejsza niż zwykłe ciasto czekoladowe.

Składniki:
  • 140g margaryny;
  • pół szklanki cukru;
  • 3 jajka;
  • łyżeczka cukru waniliowego;
  • 1 i 1/3 szklanki mąki;
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;
  • nutella.
Wykonanie:
Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, cukier waniliowy, dalej ucierając. Po kolei wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, zmiksować. Nałożyć masę do foremek, na górę po łyżce nutelli. Piec przez około 25 minut w temperaturze 170 st. C. Po wystygnięciu posyp cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)