Składniki:
- 2 szklanki mąki;
- 1 jajko;
- pół szklanki cukru;
- pół szklanki oleju;
- szklanka mleka;
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia;
- pół gorzkiej czekolady pokrojonej w kostkę;
- masa krówkowa lub całe krówki lub sos toffi.
Wykonanie:
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z cukrem i czekoladą. W oddzielnej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Połączyć obie mieszanki, szybko wymieszać. Nałożyć trochę masy do foremek, na to kawałek krówki, masy krówkowej lub sosu. Wierzch przykryć ciastem. Piec w temperaturze 180 st. C. przez około 15 minut.
babeczki są prześliczne i prze smaczne
OdpowiedzUsuńile wychodzi z tego babeczek?
OdpowiedzUsuńJeśli są niezbyt duże (tak jak moje), to koło 18, może 20 :)
Usuńzrobiłam i już się studzą :) wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńSuper :D
UsuńCzy moge do ciasta dodać kakao aby były czekoladowe ?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej :) proponuję z przepisu odjąć 2-3 łyżki mąki i zamiast niej dodać 2-3 łyżki kakao.
UsuńP
OdpowiedzUsuń