wtorek, 4 września 2012

Muffinki z nadzieniem toffi



Składniki:
  • 2 szklanki mąki;
  • 1 jajko;
  • pół szklanki cukru;
  • pół szklanki oleju;
  • szklanka mleka;
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia;
  • pół gorzkiej czekolady pokrojonej w kostkę;
  • masa krówkowa lub całe krówki lub sos toffi.
Wykonanie:
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z cukrem i czekoladą. W oddzielnej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Połączyć obie mieszanki, szybko wymieszać. Nałożyć trochę masy do foremek, na to kawałek krówki, masy krówkowej lub sosu. Wierzch przykryć ciastem. Piec w temperaturze 180 st. C. przez około 15 minut.


8 komentarzy:

  1. babeczki są prześliczne i prze smaczne

    OdpowiedzUsuń
  2. ile wychodzi z tego babeczek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli są niezbyt duże (tak jak moje), to koło 18, może 20 :)

      Usuń
  3. zrobiłam i już się studzą :) wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy moge do ciasta dodać kakao aby były czekoladowe ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej :) proponuję z przepisu odjąć 2-3 łyżki mąki i zamiast niej dodać 2-3 łyżki kakao.

      Usuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)