Składniki:
- 160 g margaryny;
- 140 g cukru;
- 3 jajka;
- 160 g mąki;
- 1,5 łyżeczki kakao;
- łyżeczka proszku do pieczenia;
- 4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej.
Wykonanie:
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka. Przesiej mąkę, wymieszaj ją z pozostałymi suchymi składnikami. Wsyp do masy maślanej i wymieszaj. Włóż ciasto do foremek. Piecz w temperaturze 180 st. C. przez 15 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu udekorować bitą śmietaną lub samemu zrobić krem: ubić małą śmietanę kremówkę z jedną łyżką cukru pudru. Udekorować szprycą.
Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńciasto się udało i czekam arz muffinki się upieczom
OdpowiedzUsuń