wtorek, 4 września 2012

Muffinki kawowe z bitą śmietaną



Składniki:
  • 160 g margaryny;
  • 140 g cukru;
  • 3 jajka;
  • 160 g mąki;
  • 1,5 łyżeczki kakao;
  • łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej.
Wykonanie:
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka. Przesiej mąkę, wymieszaj ją z pozostałymi suchymi składnikami. Wsyp do masy maślanej i wymieszaj. Włóż ciasto do foremek. Piecz w temperaturze 180 st. C. przez 15 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu udekorować bitą śmietaną lub samemu zrobić krem: ubić małą śmietanę kremówkę z jedną łyżką cukru pudru. Udekorować szprycą.


2 komentarze:

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)