Wilgotne i smakowite:) a do ich wykonania nie potrzebujesz miksera.
Składniki:
- 2 szklanki mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 3/4 szklanki cukru;
- 1 szklanka mleka;
- 2 jajka;
- 2 jabłka;
- 1/2 szklanki oleju;
- płaska łyżeczka cynamonu.
Wykonanie:
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajka, starte jabłka i olej. Połącz dwie masy i przełóż do foremek. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu i wystygnięciu muffinek udekoruj je lukrem lub cukrem pudrem.
Przepis bierze udział w akcji:
Rewelacyjne! :-)
OdpowiedzUsuńhmmm...ciekawe jak wyjdom już sie biore do roboty
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne,polecam
OdpowiedzUsuńSuper! :)
UsuńPolecam na urodzinach schodziły lepiej niż ciasto mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńSuper :) naprawdę smaczne mufinki
OdpowiedzUsuń