poniedziałek, 3 września 2012

Muffinki bananowe z białą czekoladą



Składniki:
  • 125g roztopionej margaryny;
  • 2 szklanki mąki;
  • 150g cukru;
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • szczypta soli;
  • pokrojona w kawałeczki biała czekolada;
  • 2 jajka;
  • 3 banany;
  • 1 cukier waniliowy.
Wykonanie:
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. W drugiej misce wymieszaj rozgniecione widelcem banany, jajka, roztopioną margarynę i czekoladę. Dokładnie połącz masę bananową z suchymi składnikami. Piecz w temperaturze 180 st. C przez około 20 minut.

Dekoracja według uznania. Ja ustroiłam muffinki kremem cytrynowym:)

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)