Składniki:
- 125g roztopionej margaryny;
- 2 szklanki mąki;
- 150g cukru;
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
- szczypta soli;
- pokrojona w kawałeczki biała czekolada;
- 2 jajka;
- 3 banany;
- 1 cukier waniliowy.
Wykonanie:
W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. W drugiej misce wymieszaj rozgniecione widelcem banany, jajka, roztopioną margarynę i czekoladę. Dokładnie połącz masę bananową z suchymi składnikami. Piecz w temperaturze 180 st. C przez około 20 minut.
Dekoracja według uznania. Ja ustroiłam muffinki kremem cytrynowym:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)