poniedziałek, 15 października 2012

Muffinki z dynią i czekoladą



Ja osobiście nie przepadam za dynią. Gdy babeczki były ciepłe, to smak dyni był bardzo mocny. Ale na drugi dzień nie mogłam się od nich oderwać:) smak dyni był lekko wyczuwalny i były naprawdę dobre:)

Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki;
  • szczypta soli;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 1 łyżeczka cynamonu;
  • 3/4 szklanki cukru;
  • 2 jajka;
  • 1/2 szklanki startej surowej dyni;
  • 1/2 szklanki oleju;
  • gorzka czekolada;
  • 1/2 szklanki mleka.
Wykonanie:
Do jednej miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Dodajemy sól, cynamon, cukier i pokrojoną w kostkę czekoladę. W drugiej misce mieszamy mleko, olej, jajka i dynię. Łączymy dwie masy i przekładamy do foremek. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 st. C.


Przepis bierze udział w akcji:
Dyniowe przysmaki

4 komentarze:

  1. Osobiście bardzo lubię takie połączenia, więc dla mnie jak najbardziej idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dynia i czekolada to chyba połączenie idealne! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny smak! :) połączenie dyni, gorzkiej czekolady i cynamonu - boskie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)