czwartek, 27 czerwca 2013

Lody truskawkowe




Po paru dniach padania bez przerwy, w końcu wyszło słońce:)
Dzień wcześniej zamroziłam sobie lody no i dzisiaj mogę się zajadać:)
Polecam również sobie takie przygotować:)

Składniki:
  • 150 ml mleka;
  • 150 ml kremówki;
  • 1/3 szklanki cukru (ilość cukru zależy od słodkości truskawek);
  • 250 g truskawek.
Wykonanie:
Mleko i kremówkę podgrzać razem (nie zagotować). Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Truskawki zmiksować i dodać do wystudzonego mleka. Wymieszać. Całość przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażarki. Co jakiś czas mieszać lody (ok. 4 razy) i zostawić na całą noc w zamrażarce. Przed podaniem wyjąć na ok. 15 minut, żeby łatwo je było porcjować.

Przepis bierze udział w akcjach:


3 komentarze:

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)