Po paru dniach padania bez przerwy, w końcu wyszło słońce:)
Dzień wcześniej zamroziłam sobie lody no i dzisiaj mogę się zajadać:)
Polecam również sobie takie przygotować:)
Składniki:
- 150 ml mleka;
- 150 ml kremówki;
- 1/3 szklanki cukru (ilość cukru zależy od słodkości truskawek);
- 250 g truskawek.
Wykonanie:
Mleko i kremówkę podgrzać razem (nie zagotować). Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Truskawki zmiksować i dodać do wystudzonego mleka. Wymieszać. Całość przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażarki. Co jakiś czas mieszać lody (ok. 4 razy) i zostawić na całą noc w zamrażarce. Przed podaniem wyjąć na ok. 15 minut, żeby łatwo je było porcjować.
Przepis bierze udział w akcjach:
Pycha!
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam domowe lody ;)
OdpowiedzUsuńale kolor!:) od razu widać, że nie żałowano truskawek:D
OdpowiedzUsuń