W TYM NOWYM 2013 ROKU, ŻYCZĘ WSZYSTKIM DUŻO UŚMIECHU I RADOŚCI! ABY TEN NOWY ROK BYŁ WASZYM NAJLEPSZYM:) NO I OCZYWIŚCIE SUKCESÓW W KUCHNI!:)
JEST JUŻ STYCZEŃ, WIĘC WYPADAŁOBY PODSUMOWAĆ OSTATNI MIESIĄC;)
W GRUDNIU NAJWIĘKSZYM POWODZENIEM CIESZYŁ SIĘ PRZEPIS NA TORCIK ALPEJSKI. SMAKOWITE I ŁADNIE PREZENTUJĄCE SIĘ CIASTO:)
A TERAZ CZAS NA SZARLOTKĘ:
Nawet szarlotki w takiej pogodzie muszą nosić czapki;)
JEST JUŻ STYCZEŃ, WIĘC WYPADAŁOBY PODSUMOWAĆ OSTATNI MIESIĄC;)
W GRUDNIU NAJWIĘKSZYM POWODZENIEM CIESZYŁ SIĘ PRZEPIS NA TORCIK ALPEJSKI. SMAKOWITE I ŁADNIE PREZENTUJĄCE SIĘ CIASTO:)
A TERAZ CZAS NA SZARLOTKĘ:
Ciasto jest bardzo proste do wykonania, tanie i smaczne:)
Może Wam też się uchowało jeszcze kilka jabłek w piwnicy...;)
Jeśli wolicie mało słodkie ciasta, to to jest opcja dla Was.
Jeśli wolicie mało słodkie ciasta, to to jest opcja dla Was.
Składniki:
- 1 kg jabłek;
- 7 jajek;
- 3/4 szklanki cukru;
- 2 łyżki cukru pudru;
- 2 szklanki mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 3 łyżki wiórków kokosowych.
Wykonanie:
Jabłka umyć, wydrążyć środki i pokroić na małe kawałki. Jajka zmiksować z cukrami. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać łyżką. Do formy wlać 3/4 masy. Kawałki jabłek obtoczyć w mące i wyłożyć je na ciasto. Do pozostałego ciasta wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wylać na jabłka. Ciasto piec 40 minut w 170 st. C. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta posypać cukrem pudrem.
Szarlotki z kokosem jeszcze nie jadłam:) Szczęśliwego Nowego Roku!
OdpowiedzUsuńNic straconego;) Wzajemnie!:)
UsuńRewelacyjne połączenie szarlotki z koksem :)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńZawsze jest dobry moment na pyszne ciacho:) Udanego 2013!
OdpowiedzUsuń