środa, 10 września 2014

Jeżynowe muffinki z kremem z nutelli






Korzystajcie z owoców lata póki jeszcze są :)
Jeżynowe muffinki w połączeniu z nutellowym kremem - brzmi i smakuje pysznie. 
A sam nutellowy krem staje się jednym z moich ulubionych! :)

Składniki:
MUFFINKI:
  • 2 szklanki mąki;
  • 1 opakowanie cukru waniliowego;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 1 szklanka cukru;
  • 1 szklanka mleka;
  • 1/2 szklanki oleju;
  • 4 jajka;
  • 3/4 szklanki jeżyn.
NUTELLOWY KREM:
  • 250 g serka mascarpone;
  • 250 g nutelli.
Wykonanie:
MUFFINKI: Jajka roztrzepać widelcem, dodać mleko i olej, wymieszać. Do osobnej miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać cukry, wymieszać. Połączyć obydwie masy. Ciasto przekładać do papilotek. Na każdej muffince położyć kilka jeżynek. 


Całość piec 20 minut w 180 st. C. Upieczone muffinki odstawić do wystygnięcia.

NUTELLOWY KREM: Mascarpone zmiksować razem z nutellą, wstawić do lodówki na godzinę. Gotowym kremem dekorować muffinki.
__________________________________________

Z pewnością zauważyliście tę słodką paterę, którą użyłam do zdjęć :)
Bardzo ją sobie chwalę, jest dosyć pojemna, a na gościnnym stole prezentuje się wprost bajecznie. Jej wielkim plusem jest to, że stoi bardzo stabilnie, nie ma szans, żeby przewróciła się na przykład podczas rodzinnej imprezy.
Jeśli chcielibyście również zostać właścicielami tej słodkiej patery, wystarczy kliknąć w zdjęcie poniżej, a przekieruje Was na stronę sklepu. Znajdziecie tam takie patery w różnych kolorach :)


W sklepie EMAKO znajdziecie nie tylko akcesoria kuchenne, ale również wiele innych rzeczy niezbędnych w domu.
Zapraszam do przeglądania i do zakupów :)

Aakcesoria kuchenne, przybory do kuchni, przybory do pieczenia Atrakcyjne ceny w EMAKO.pl

4 komentarze:

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)