środa, 14 listopada 2012

Ucierane ciasto z jabłkami



Siłownia niepotrzebna jeśli mamy przepisy na takie ciasta;)
Składniki na to ciasto są na małą tortownicę, wystarczy podwoić każdy składnik, żeby było go więcej.
Ciasto jest bardzo smaczne, z przepisu mojej Mamy. Często robię je latem ze wszystkimi owocami jakie mi wpadną w ręce.

Składniki:
  • 3/4 kostki margaryny;
  • 1 szklanka cukru;
  • 4 jajka;
  • 1 szklanka mąki;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 0,5 kg jabłek;
  • 3 łyżeczki cukru cynamonowego lub cynamonu.
Wykonanie:
Margarynę ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jajka, ucierając. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i jeszcze ucieramy przez jakiś czas. Wylewamy na blaszkę, układamy jabłka i posypujemy cynamonem. Pieczemy godzinę w 170 st. C.

4 komentarze:

  1. bardzo pysznie wyglada to ciasto:)chyba spróbuje takie zrobić:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieknie ułożone jabłuszka :), a na pewno tez smaczne ciasto, pozdrawiam.






    OdpowiedzUsuń
  3. zrobilam dzisiaj podwojna porcje, bardzo smaczne- juz nie ma :)
    dziekuje za przepis, bardzo proste do wykonania, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. czy jabłka mają być pokrojone w ósemki czy mniejsze

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie komentarz:)