Najlepsze ciasteczka na świecie - zawsze kruche i zawsze wychodzą!
Nie ma możliwości aby te ciasteczka się nie udały :)
Przepis pochodzi z naszego rodzinnego przepiśnika i korzystaliśmy z niego dziesiątki razy.
- 160 g kleiku ryżowego;
- 250 g margaryny;
- 3 jajka;
- 1 szklanka cukru;
- 4 spore łyżki wiórków kokosowych;
- 1 opakowanie cukru waniliowego;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- marmolada.
Wykonanie:
Miękką margarynę posiekać razem z kleikiem. Dodać pozostałe składniki (oprócz marmolady) i całość zagnieść ręką. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blaszce. W każdym ciasteczku zrobić otwór.
Ciasteczka piec do zarumienienia, około 20 minut w 180 st. C. Po tym czasie ciasteczka wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Ciasteczka dekorować marmoladą.
Przepis bierze udział w akcji:
wyglądają świetnie i zapewne sa delikatne w smaku :)
OdpowiedzUsuńJak z cukierni! A przepisu nie znam... Zapisuje ;)
OdpowiedzUsuńA można je robić w mikrofali??
OdpowiedzUsuńAbsolutnie nie
Usuń